Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάριο για την «Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του»

Own PhotographImage via WikipediaAλυσίδα επικοινωνίας, γνώσης και προσφοράς, όπου κάθε της κρίκος είναι πολύτιμος, προτείνει η διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», Ελένη Βασιλάτου - Κοσμίδη, να φτιάξουν όσοι με οποιονδήποτε τρόπο βρίσκονται δίπλα σε παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές του και τους στηρίζουν στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Αυτός είναι και ο στόχος του 7ου σεμιναρίου που διοργανώνεται, υπό την αιγίδα της ψυχοκοινωνικής επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Παιδιατρικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας -Ογκολογίας, και θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Όπως είπε η κ. Κοσμίδη, το σεμινάριο είναι πλέον θεσμός. Ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων όσοι έχουν με οποιοδήποτε τρόπο σχέση με το παιδί που πάσχει από καρκίνο.

Μέλη της ιατρονοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής ομάδας, γονείς, παιδιά, αδέλφια, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και φορείς θα βρεθούν και πάλι μαζί προκειμένου να μοιραστούν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα «πιστεύω» τους για την Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.

H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και το πιστοποιητικό παρακολούθησής του, μοριοδοτείται από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο με 9 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...