Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Jane Goodall:Καιρός να θεραπεύουμε τις πληγές που προκαλέσαμε στον πλανήτη.

Jane Goodall is holding her stuffed chimpanzee...Image via Wikipedia
Η Jane Goodall, η διάσημη ανθρωπολόγος που δεκαετίες τώρα μελετά τους πιθήκους στον εθνικό δρυμό του Γκόμπε, στην Τανζανία, βρέθηκε τη Δευτέρα στο ΕΚ για να μιλήσει σε παιδιά από σχολεία των Βρυξελλών για τη ζωή της, την προστασία των χιμπατζήδων, τη φύση και για την ανάγκη να σώσουμε το μέλλον.

Η Δρ Goodall δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και τις ερωτήσεις των "φίλων" μας στο Facebook: "Δεν κληρονομήσαμε τον πλανήτη από τους γονείς μας", είπε, "τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας".

Δρ. Goodall, είστε στο ΕΚ αλλά ακροατήριό σας δεν είναι οι ευρωβουλευτές, είναι παιδιά.

Ναι μιλάω σε παιδιά από διάφορες χώρες αν και είναι φυσικά σημαντικό να μιλήσει κανείς και στους ευρωβουλευτές. Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική, έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη σε τέτοια έκταση που είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε και στην κορυφή και στη βάση... Σημειώστε πάντως ότι εργάζομαι πολύ εντατικά για τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμά μας, Roots and Shoots.

Τι μήνυμα φέρατε στα παιδιά;

Ότι μπορεί να έχουν βλάψει το μέλλον τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν τα ίδια να κάνουν πολλά. Καιρός είναι να βρεθούμε, νέοι και μεγαλύτεροι και να αρχίσουμε να θεραπεύουμε τις πληγές που προκαλέσαμε στον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...